/24 часа22 г. и половина решетки за Стефан Станев, реши Софийският апелативен

...
/24 часа22 г. и половина решетки за Стефан Станев, реши Софийският апелативен
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на убиеца на Виола

/24 часа

22 година и половина решетки за Стефан Станев, реши Софийският апелативен съд

С 2 години и половина е понижил присъдата на Стефан Станев Софийският апелативен съд. Така килърът на красивата студентка Виола Николова ще лежи 22 година и половина вместо 25 година

Станев е обвиняем за жестокото ликвидиране на приятелката си на 23 юни м.г. Мъжът бил надрусан с коктейл от 4 типа дрога. След скандал с Виола сграбчил стик за голф, съборил я на земята и почнал да я души. После я колил с 3 кухненски ножа. Един от тях се счупил и острието останало забито в шията на дамата.

След убийството Стефан викнал другарка в дома си, посочил ѝ натрупа на Виола и отпътувал за Созопол.

По пътя качил на стоп 35-годишната Венера Лазарова и 8 година по-младия Звездимир Ташев. Край ямболското с. Зимница извадил железен бокс, измъкнал Ташев от седалката до водача и почнал да го удря. От побоя се спукала околоочната ябълка на мъжа, а Лазарова съумяла да вземе багажа и да избяга.

Според състав на Софийския апелативен съд с ръководител Камен Иванов обаче няма задоволително доказателства по делото за побоя край Ямбол. Макар по делото да са приложени материали по процеса за побоя, магистратите считат, че те “нямат доказателствена стойност ”.

Преди да убие Виола, против Станев имаше 4 тъжби за тормоз от някогашната му брачна половинка. Прокурори обаче ги хвърлили в кошчето. Затова шефът на районните обвинители в София подаде оставка. След заповед на основния прокурор отпреди седмица сигналите за домашно принуждение се рапортуват към този момент на дежурен прокурор незабавно, при което неотложно се ползват и старите недоволства.

Присъдата на Станев не е дефинитивна и може да бъде атакувана пред Върховния съд. Срещу него има и следствие за опит за ликвидиране на съкилийник с писалка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР